11/11/2014 - When you finally LETGO of the past, something better comes along. :)

Saturday, January 22, 2011

kalau ABAH seorang Jutawan??!

semalam aku tanya abah..
satu soalan yang agak menguji minda dan emosi....
cewah~kunun je kan..hee
aku tanya...
"abah..kalau abah seorang jutawan yang punya duit yang banyak...apa abah nak buat dengan duit tu????..hee";)
rasa-rasanya bapak aku cakap apa?..ngee;D

abah cakap abah nak beli Motor berkuasa tinggi BMW adventure model apa entah..hee
itu sudah cukup memuaskan kata abah..
wah.abah memang rOck...
abah cakap..semua impian yang abah inginkan abah dah berjaya dapatkan...
yang satu tu je...yang abah teringin buat masa sekarang kot la kan...hee

bila dikira-kira balik..
harga motor tu pun boleh dapat sebijik rumah..
warghhh!!!memang abah jutawan la kalau abah beli..hee;D
nothing possible kan sebenarnya..
yang penting kita berusaha untuk mendapatkan sesuatu tu...
tapi kalau abah betul-betul beli...
mahu pengsan mak++mengamuk 1rumah kunk..
sebab itu satu pembaziran...hee

kalau aku apa ye?..macam-macam kot aku nak buat..
aku nak bahagiakan mak abah..
nak bayar duit pinjaman belajar aku..
kalau boleh aku nak pergi Haji/Umrah 1 family..
aku nak buka warung kopi untuk abah...
lepas tu aku nak beli rumah banyak2...
dan lagi satu merealisasikan impian aku yang satu..
iaitu biarlah rahsia..dah berjaya nanti aku bagi tahu ye..hehee
ini impian yang aku sedang usahakan..;D
hope doakan saya ye..^^

nOtahati : Kalau korang seorang jutawan yang punya banyak duit..apa korang nak buat pulak ye?...^^

Blogger Templates


10 comments:

kamarukom said...

haha abah kamu mmg rock!
eh2 pgg gitar tu mcm nk nyanyi lgu je~ cover la 1 please~~~

akiN aMar said...

kom : heee itulah abah saya..;D
hehee xreti sangat la..gah praktis la tu..so sajer2 posing2jap..^^

gabanMorka said...

kalau aku jutawan aku invest kembangkan lagi duit tu...haha.jadi super kaya

akiN aMar said...

gaban: hahaa bagus2...pelaburan yang bijak..ngee~^^

GummyhOlic Stuff said...

hahahaha minta yg lg mahal tgk..hihi

saya_arief said...

kalo da kaye tu share la tips nak kaye ngan kasik duet cket..haha..

akiN aMar said...

gummyholic: hahaa tp skunk xkaya lg la..hee;D

arief: arief bleh la kaya..ader nuffnag...share la..;)

dyah pinky! said...

i nak beli lelaki. ehh! tak-tak. nak beli rumah banyak2. beli cash. wah gitu. hehe.

:)

FiQx said...

sye xnk jadi jutawan, sederhane jew da ok, sebab sye tahu sye mudah lupe diri :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

masuk sham pelaburan bijak, mkn berganda2 lah jumlahnya;) hehe