11/11/2014 - When you finally LETGO of the past, something better comes along. :)

Saturday, August 06, 2011

Aku kini pelajar STK

Assalamualaikum,
Hai geng~

Ok. aku agak lama menyepi jugak kan. Diam, sepi tanpa khabar berita. Ramai jugak yang tanya aku kerja ke? Sambung belajar ke? Harapan untuk aku sambung belajar tahun ni agak tipis. So buat masa sekarang aku still sambung study but in different kos la kan, 6 bulan je tempoh study.


Rasa-rasanya aku ambik kos apa??! cer teka cer teka?!~
Yup. Solekan dan Terapi Kecantikan (STK)


di Giatmara Kepong.


ni antara kawan-kawan aku dekat sana yang agak baik dengan aku.
dari kiri : kak Maria, Akin & Eka (klon Ana Raffali ni~ hee;)
diaorang sangat baik dan comel! ^^

dekat Kelas Teori yang sangat kecoh-kecoh.


dalam Bengkel Beauty.


Jakuzi


ok. lupe apa nama benda alah ni. tempat steam tak silap. hee ;D


ni muka aku time mula-mula masuk.
kulit kombinasi = t-zone berminyak+pipi kering+byk parut jerawat


but after facial muka 2,3,4 etc kali.
try macam-macam mask : mask cold, mask oat and lain-lain ;)


muka dah tak kering and parut jerawat makin hilang. Yea!!
Alhamdulillah.


Dalam mencantikkan muka kita, kita kena jugaklah mencantikkan muka orang lain kan. :)


1. Cleankan muka customer dari segala macam makeup dekat muka.
2. Analisis muka
3. Scrub muka
4. Steam muka buang bintik hitam/bintik putih
5. Massage muka
6. Mask

DONE.


Best je customer ni landing. Macam-macam gaya ada.hee :)

Notahati : Macam-macam perangai kita boleh jumpa dalam ni. Aku pun agak pernah mengamuk jugak la 5 minit ( aku kan memang minah 5 minit. semua benda aku buat 5 minit..hehee;) but overall best!! I just want to ENJOY this class! so just persetankan benda yang tak patut. dan sangat-sangat tak sabar nak belajar macam-macam lagi. ^^

17 comments:

lisa min said...

syoknye kak ekin. yuran nak msuk ni brape? masak masak ad x?

haney said...

pasni nak cantek leh jumpa ikin :)

MONOLOGUE said...

itu customer luar ker yg dtg....
follow me
i dah follow u
http://monologueku.blogspot.com/

nadiah said...

akin, mcm mne ek nk dftr msuk bnda2 mcm ni kat giatmara? adi nk bljr mnjahit n memasak la~~~

akiN aMar said...

lisa : hee masuk sini free la yunk. siap dpt elaun lagi tiap bulan. masak memasak ada je la. try search.;)

akiN aMar said...

hahaa insyaAllah..bleh aje, xdehal pnyer..hee;)

akiN aMar said...

monologue : nope la. itu bdk giatmara jugak..hee;)

akiN aMar said...

nadiah : wah..adi berminat ke??nnt kita bagi linknya k.. kita daftar onthesport dkt giatmara tu... sume tu ada, tp dia tgk tmpt jugak la..tkot adi yg xleh ulang alik ;)

nadiah said...

orite..t bg link kat adi ye...tq akin!^^

kim heeruul said...

pencuci apa yg boleh hilang jerawat dgn cepat..? hahaha

seyla arvineyla said...

waaa...bestnyer...smua pencuci n mask yg digunakn yg mahal2 ke akin?

akiN aMar said...

adi : ok beb! hee;)

akiN aMar said...

kim : hurm,pencuci apa yg blh hilang jerawat?? :
1. makesure cuci muke sukurang2 2x sehari,
2. minum air sekurang2 8gelas sehari
3. makan makanan berkhasiat,
4. kerapkan makan buah-buahan.

hee ni tips2 mencegah jerawat. :)

Far8 budak baik said...

peh pehhh..nnti aku nk suroh
kat wat mcm tu jugak lah
kat muka aku..
cam best je..
hihi..mesti kau sonok gile kn.
perghhhh

akiN aMar said...

farid : hahaaa thu xper...mmg syokkkkk weyh... insyaAllah klu aq dh pro xdehal pnyer..hee;)

princess ash..... said...

salam..saya jana, bulan depan masuk kursus ni secara fulltime kat giatmara jugak..bila tengok blog akak ni, baru paham sikit apa belajar nanti..info yang sangat bermanfaat..

princess ash..... said...

salam..saya jana, bulan depan masuk kursus ni secara fulltime kat giatmara jugak..bila tengok blog akak ni, baru paham sikit apa belajar nanti..info yang sangat bermanfaat..