11/11/2014 - When you finally LETGO of the past, something better comes along. :)

Monday, December 28, 2009

kecewa?..Mak terlalu menaruh harapan tinggi pada Ali

hari ini aku terasa suatu tekanannya dirumah..
patut la mak pagi2 dah bising..ada petanda rupanya..
tapi aku rileks jer..rupa2nya...
result PMR Ali teruk...tapi Alhamdulillah lulus semua..
emak seakan kecewa dengan result Ali..
aku tahu mak menaruh harapan yang tinggi pada Ali..
mana taknya..Naim PMR 8A, Yah PMR 9A...tiba2 sampai kat Ali..down..
bagi aku..result dia ok je. walaupun result PMR aku lagi bagus daripada dia..
benda dah jadi nak buat macam mana kan..terima seadanya lah..redha.

tiba2 teringat time aku dengan cikpin ambik result SPM.
result cikpin agak low sikit..aku tahu dia kecewa..
mak ayah dia tak banyak cakap coz tahu dia dah buat yang terbaik..
and sekarang pointer dia aku rasa lagi tinggi daripada aku(tinggi sikit je la)..hee
xpe cikpin,aku takkan berdiam..aja2!fighting!!!hehee;)

xpe Ali..,ekin akan support hang selagi ekin mampu..
yang penting jangan pernah putus asa...
bila kita gagal sekali tak bermakna kita gagal selama-lamanya..
PMR dah lepas,so lepas ni berusahalah untuk SPM ok.
bangkit dari kegagalan..
never ever give up ALI.
AJA2!FIGHTING!!!!!:)

7 comments:

Sharinginfoz said...

tak apalah nnati spm score le....

1st time Unique Visitors more than 200

Boleh Buat Duit ke ngan Nuffnang?

akiN aMar said...

insyallah..
nway tq sharinginfoz..;)

ahmad said...

pmr bukan ada papa pun.....ada yang fail pmr tapi dapat jadi doktor....hehehe

akiN aMar said...

Yup.i2 lah namenya..
bangkit dr kegagalan...
kegagalan yg membawa kejayaan..

n ramai gak yg dpt pmr bgs tp spm kecundangkan..coz over confident..
hee

cik EPAL said...

chaiyokk2x! :)

GhOsToNe said...

ala..

PMR X PNTING PN!

spm LAGIEYH PNTING!

fighto oh!

akiN aMar said...

cikepal: tq cik epal..

ghostone: yup btol3333333~...
hehe fighting!!