11/11/2014 - When you finally LETGO of the past, something better comes along. :)

Wednesday, April 13, 2011

MInggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan

Assalamualaikum...
Hanyaseyo~
Haiiii korunkk...
wah...sekarang ini sebenarnya agak ke-busy-an..
(aku ni dari hari tu busy tapi asyik duk updated blog gak kan!hee)
ni pon aku curi lagi sedikit masa aku sendiri..
untuk buat 'First Assigment' from
UBM..
bagi yang tak tahu..
UBM adalah stand for Universiti Blogger Malaysia..
Oleh kerana tarikh tutup summit assigment ni adalah 15 April 2011 |12.00 tengah malam(jumaat)..
so aku buat sekarang la ye..
takut esok-esok dah tak ada masa..hee

1. Letakkan banner UBM dalam entry anda. DONE.

2. Nama anda dan nama blog anda. DONE.

Nama diberi Nur Asyikin Binti Omar..family panggil ekin..kawan sekolah rendah panggil syikin..kawan-kawan sekolah menengah panggil ekin..tapi biase orang panggil ekin je..nama glamour i, akinamar / cik akin.
Ramai jugak la yang tanya aku kenapa nama akinamar..campur nama boyfriend ke?..haha sebenarnya dulu cita-cita aku nak jadi penulis novel.so nak jadi penulis novel kena la ada nama pena gitu kan..fikir punya fikir aku dapat la idea akin amar gabungan nama aku dengan my abah..bukan my boyfie ye..hee;D

My blog tercinta adalah akinamar.blogspot.com yang aku beri nama Life is not a fairytale..Yup. Hidup ini bukan satu dongeng..so kita kena berani hadapi dan berdepan dengan segala yang melanda kita dengan cool. Tapi lumrah la kan kita semua manusia biasa yang kadangkala tak dapat nak hadapinya dengan sempurna...

3. Sejak bila mula berblog. DONE.

Aku mula-mula terjerumus dalam dunia blog ni sejak tahun 2008. Time tu buat blog sebab sepupu tersayang yang mempengaruhi aku..sebab macam best je bila tengok diaorang buat blog...tapi aku tak aktif pon..sebab dalam masa yang sama..aku baru kenal dunia internet ni..kesian kan aku ni???..hee tapi start awal tahun 2009 baru aku start berblogging dengan aktif semula...dari situ jugak aku mula belajar serba sedikit tentang dunia blogging ni..dan aktif hingga la sekarang...

4. Apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini. DONE.

Bagi aku dunia blog sekarang merupakan 1 trend yang seolah-oleh semua orang perlu ada blog..orang kata lebih kurang kalau tak ada blog macam tak up-to-date la kan..tapi tak juga..sebenarnya berblog ni kita kena ikhlas..ikhlas nak share dengan reader dengan semua orang...tak kisah la pasal isu semasa ke pasal cinta pasal kehidupan seharian kita ke pasal apa-apa pon..sebab dengan keihlasan dunia blogger ni akan lebih BEST!!! siyes wa cakap lu..wa tak tipu..try la, pasti seronok..hee;D dan..dan kita boleh kumpul ramai kawan dari seluruh negeri..dan tak imposibble dari seluruh negara juga..;)

5. Pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini. DONE.

Bagus!GoodJob Admin...idea baru yang Superb bagi aku...wah...tak sabarnya nak grade..hee eh..gerun lak bila fikir assigment yang pasti akan bertimbun lepas ni dari UBM..tapi tak kira..tak sabar jugak nak grade!!!hee;D Semoga UBM terus maju jaya...AJA!AJA!FIGHTING!!!^^'

5 comments:

Luna Chempaka said...

selamat dtg :D

Nizam said...

singgah dari UBM.. hehe.. :)

HazHand said...

oh..good! prof akn pertimbangkan.. :')

akiN aMar said...

luna: tq luna....nice 2 meet u..;)

nizam: haiii nizam..tq sudi singgah..^^

hazhad : hehee tq prof!sy akan buat yg lbh terbaik pd masa akn dtng...hehe;D

Bakri Hussin said...

salam Tuan Blog
datang dari UBM
datang follow sini jom follow balik ok
Jom join Bloglist 1 Bulan bersama Dunialelakimaskulin.com

http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html