Short Film : The Invigilator

Hai semua.

Korang suka tengok filem pendek tak? Sometimes aku suka jugak godek-godek usha-usha apa yang patut. Pernah sekali tu, aku bukak satu website tapi lupa pulak apa websitenya memang banyak la filem pendek. Filem pendek ni kadang-kadang susah nak paham sikit, bagi aku la kan dan ada kadag-kadang sedikit slow. tapi entah, aku still suka tengok. sebab utama susah nak paham adalah filem pendek ni dia lebih banyak yang tersirat dari tersurat.

Godek punya godek, jumpa satu video ni yang bagi aku best! ada makna tersendiri yang nak disampaikan dan endingnnya aku tak berapa nak paham tapi aku cuba la kan untuk paham.

I just want to share with u'll about this short film. so feel free to watch and enjoy it ok. ;)


The Invigilator, directed by Manesh Nesaratnam, is a story about two high-school teachers and their aspirations in the teaching profession. Starring celebrity actor Cheryl Samad and Tony Eusoff, this film is at once a light-hearted clash of pedagogical perspectives and at the same time an echo of societies' frustrations with the inadequacies of available education systems. (copy from youtube)

Boleh aku bagi pendapat part last tu?

#Bagi aku la kan, aku rasa macam Cikgu Khairil tu suka dekat Cikgu Amira dan dalam masa yang sama dia nak cuba ubah pandangan Cikgu Amira tu. Untuk ubah pandangan seseorang tu bukan mudah seperti makan Ais Batu Campur(ABC). so Cikgu Khairil perlukan bantuan murid-murid dia untuk tunjuk dekat Cikgu Amira tentang realiti tugas seorang guru tentang kemungkinan perangai dan jenis murid-murid yang akan dia berdepan kelak. Aku agak setuju dengan kata-kata Tony pasal TRUST! Yup! I agree ;)

Sekian saja nukilan aku untuk kali ni. Sorry sejak kebelakangan ni aku agak suka untuk taip panjang-panjang. (tapi tak panjang pun rasanya..hee;) Thanx bagi yang sudi baca sampai habis. ^^

Comments

Aida Azryn said…
haloooo tuan rumah!! :D
akiN aMar said…
aida: aiii cik adeq manis..hee;)

Popular Posts