Bukit Tabur | Jumpa Blogger lagi!

Assalamualaikum.
Hai geng.

Hari ni gua nak share sikit pasal pengalaman suka duka gua pada 3 Julai 2011, Ahad lepas. Gua jumpa blogger lagi beb! Siyes! dah macam perjumpaan blogger. tapi jumpa dalam hutan la..hahahaaa ;P


Nice tak? nice tak?..sila jelous ye! air dia sangat giler jernih rasa nak main kejar-kejar dengan semua ikan-ikan tersayang pun ada.heheheee kalau tak ada lelaki follow sekali memang gua dah terjun dah dalam sungai ni! (segan beb~hee;) hehehee dan dah la baju spare pun gua tak bawak! Aisehman! alamatnya aktiviti merendam kaki jela termampu.. tapi tetap syokkkk~hahahaa;p

Eh. eh. jangan terkeliru ini bukan permulaan pendakian, tapi pengakhiran sebuah pendakian. hehehe Penat, penat daki, lepak-lepak sini main kejar-kejar dengan ikan.hehee

(Kamal Kom & Syafinaz Hamdan)

Actually gua sebenarnya pergi daki bahagian West Bukit Tabur yang terletak di Taman Melawati kalau tak silap gua la kan. (agak ke-lupa-an sikit!) hee ;D and bersama blogger ngetop..

1. "kom and the typewriter" a.k.a @kamal kom;) , 2. cikpin a.k.a @syafinaz hamdan blogger tegar untuk menutup blognnya untuk kali ke berapa entah hee;D , 3. bapak ku bukan bapak ku, ni kira bapak yang telah di anak tiri-kan oleh kitaorang la time ni, @Fikri Nazir a.k.a bapak gedix. hahaa;p

Serius! best giler!! sebab gua memang dah lama tak buat aktiviti-aktiviti panjat-memanjat bagai, daki-mendaki ni. Tempat ni lagi mencabar dari Bukit Lagong and Bukit Broga, Gua Wang Burma and Gua Tempurung. Serius ini best bro!!

Walaupun ada sedikit kecewa sebab tak dapat daki sampai ke puncak kejayaan. hehee sebab kitaorang agak ke-sesatan la time first-first daki! so dah makan banyak masa dekat situ. sebabnya salah laluan; dia ada dua lorong so salah masuk lorong untuk naik ke atas bukit tu.

Tapi fun la bagi aku, dengan pe'el sorang-sorang yang kelakar dan pelik. eH, bukan pelik biasa tapi luar biasa pelik. hahaa tapi memang itulah pengalamankan. sebab time sosat tu sangat-sangat mencabar kot! sampai kitaorang terpaksa patah balik akibat tak ada jalan setelah bertungkus-lumus mendaki. Last-last baru aku perasan signboard kecik kat atas pokok tu tulis, "Hutan Simpanan Kekal!" DILARANG MASUK. Adeh! sadis je. Tak apa, next time aku pasti akan daki sampai ke PUNCAK KEJAYAAN!! InsyaAllah. ^^'

Tapi perkara paling kelakar bila, kitaorang daki punya daki, sekali terserempak dengan pendaki yang dah nak turun sekali tanya dorang cakap perjalanan lagi 20 minit, so sangat excited terus daki laju-laju, lepas tu jumpa pendaki lain lagi lak, diaorang cakap lagi 30 minit/45 minit plak. HAH?. ok confius~ kami kena main ke apa?..hahahaaa;p sebenarnya masa pendakian terpulang pada kelajuan masing-masing untuk daki!..hee ;)

(fikri nazir)

Orang paling gedik dalam dunia pernah aku jumpa ni. tentt~ dan sangat suka membebal je sepanjang perjalanan, itu tak kena ini tak kena hahahaa katanya dah 3 tahun tak buat aktiviti gitu. gasak la kena buli dengan kami. hahhaaa menangis-nangis kut! ok tipu! hampir nangis! hahahaha;p tipu lagi! tapi sikit betul..hee Syafinaz pun steady lagi kut! memang aku terharu tengok syafinaz semakin terbaik.. Tahniah! stamina anda semakin kembali. hee:)

Apa-apa pun, Alhamdulillah kami selamat daki dan selamat turun..^^

P/s : Picture tak banyak sebab ni je la yang berjaya aku snap guna handphone cikai aku ni. yang lain ada kat kamal. hee later la ye aku upload. ;)

Soksek-Soksek : Aku rasa kalau Sahabat Blogger buat aktiviti panjat-memanjat bukit macam ni pun syok jugak.hee baru mencabar! ;D

Comments

cik dot said…
wah.. syoknyerr...
untung r die g. huhu ^^~
padle said…
peergh...asal aku g kua memane xpenah tserempak ngan mane2 blogger pon.....

Popular Posts