11/11/2014 - When you finally LETGO of the past, something better comes along. :)

Friday, July 01, 2011

OMD! Aku Gemok!~

Different side of me.
OMD!!! Oh Mak Datuk...
godek-godek gambar lama jumpa pulak gambar bawah ni. GEMOK nya aku!! hahahaa
bagi sesiapa yang tak percaya, sila lah percaya ye.
Yup. inilah saya berpuluh-puluh tahun yang lepas (over kau nyah!~hee;)
so different kan?! si gemok yang bolat.hahaa;p
bagi sesiapa yang suruh aku gemok tu, tolonglah jangan ye.hee
aku tak takut pada gemok tapi kalau boleh tak nak la kan.
susah nak larik nanti bila main kejar-kejar ke polis entry ke.hee
Dulu : muka gelap! tangan cerah..
Sekarang : Muka cerah!(edit) tangan pulak gelap legam!..hee ;p


Tip-tip untuk kurus dengan sihat adalah :

1. Banyakkan minum air masak/mineral

2. Kurangkan minum air yang ber-ais/ jangan duk ratah ais selalu (boleh menyebabkan buncit~)

3. Selalu exercise tiap-tiap petang or jogging tiap pagi/ buat seat-up selalu.

4. Jangan tidur selepas makan (semua tahu kan!;)

5. Jaga pemakanan anda, lebihkan sayur dan buah-buah. Jangan campur makanan laut dan darat ; ikan+ayam~ agak tak elok sebenarnya. (tapi ni la yang aku suka buat!hehee;)

6. Jangan makan selepas pukul 9.00 malam.

7. Bersukan! Bersukan! dan terus Bersukan! (sama dengan no 3!hee;)

8. Usaha dan keazaman! (paling penting!)

9. Jangan pernah mudah putus asa!

Aja! Aja! Fighting!!! Chaiyok!!! ^^

p/s: hehe sebenarnya aku kurus semulajadi lorh..tup tup orang cakap aku kurus, kurus kering plak tu. pelik kan tapi benar. hee ;)
Apa-apa pun, bersyukurlah dengan apa yang kita ada.. Peace!^^'v

6 comments:

lisa min said...

jeles ngn kak ekin! =)

Aida Azryn said...

hehe.. aida nak gemok! >.<

♥e'in♥ said...

bagus laa pandai jage bdn.,. bf farra lak suh farra tmbh berat bdn.. die ckp kering sgt.. huhuhuhu..

akiN aMar said...

lisa : wah2!!so sila ikut petua sy klu nak kurus ye..hee;)

akiN aMar said...

aida: hahaa yeke?...lepas ni kena wat tips nak gemokkan bdn lak ye..hee;)

akiN aMar said...

fara: hahaaa semulajadi la kurus yunk...la,yeke?..apa2 pun just be ur self..makan je apa yg kte nak makan..jgn paksa2 ye..:)