11/11/2014 - When you finally LETGO of the past, something better comes along. :)

Thursday, November 17, 2011

Puteri yang Kelakau!



Assalamualaikum,
Hai geng~




Minggu ni, gua kena menghadirkan diri dalam satu Khusus Keusahawanan anjuran Giatmara. Pada hari pertama agak membuhsankan jugak la. Gua rasa kalau dia sediakan bantal, gua dah tidur dah dekat situ. *erk~nampak tak betapa buhsannya hari tu?? hee ;p



Tapi pada hari ke-2 pulak gua rasa agak menarik jugak la. Sebab kitaorang kena buat pembentangan dalam kumpulan. Dalam satu kumpulan, ada campur-campur giatmara. So dikesempatan itu, memberi ruang untuk gua cari-cari jodoh sambil cuci mata. Tapi tula, tak ada satu pun yang gua berkenan.hehee *gatal jugak gua ni kan.



Ok.bukan pasal tu yang gua nak cerita, gua nak cerita pasal episod akhir hari ke-2. Iaitu mengenai betapa kelakarnya Puteri (geng giatmara) di mata gua. Serius gua kata, time first-first gua mula nak kenal puteri dulu, gua serius menyampah dengan dia. Menyampah tahap unta!!! Sebab dia ni kalau bercerita nak lebat je. Tu gua menyampah tu! pada mulanya la.



Tapi lepas kenal dia ni, gua rasa dia ni memang selenge. eh, tak la. dia seorang yang telus la bagi gua. Seronok la kalau buat geng. Sebab dia kelakar, memang jenis dia ni cerita nak lebat rupanya, padahal tak ada apa pun. Hahahahaaa gua suka giler nak usik dia, sebab terlalu lebat sangat bila bercerita tu. kelakar la puteri ni! Orang dah kacau dia pun, sibuk nak cerita lagi.hahahaa ;p



Situasi - Dalam Kereta


Zira : ...(penuh fokus bawak kereta. sambil curi-curi dengar gosip-gosip orang belakang)

Zai : blablablaaaa~ (bercerita tentang kesimpulan hari ini~)

Puteri : bla!!!!blaaa!!!blaaa!!!blaaa!!!!!! (mula bercerita dengan nada suara yang sangat tinggi dan penuh excited!)

Akin : erk!~ puteri ni bercerita ke marah ni???!!! (sambil bertanya dengan nada suara yang sangat tinggi jugak dan penuh excited!) *ajuk puteri

...keadaan kereta menjadi haruk pikuk seketika dengan suara gua, Zai dan Zira...

Puteri : aihhh!!! dengar la ni!!!! kita nak cerita!!! malas la cerita macam ni!!!!

Akin & Zai : YESSS!!!!! hahahhahakx

Puteri : blaaa!!!blaaaa!!!blaaaa!!!blaaa!!!! (tidak berputus asa! terus sambung cerita dia yang tergendala seketika tadi dengan penuh semangat berkobar-kobar!!!)

Akin & Zai : (pandang antara satu sama lain dan gelak!!!) BHAHAHahhahaaakx

Eika : ...Pendengar setia, sambil gelak kecik hikhikhik tengok perangai kitaorang.

Akin : erk!~ tadi kata malas nak cerita!!!hahahhaakx (sambil terkekek gelak! kelakau la puteri ni!)

Akin, Zai, Zira and Eika : setia mendengar cerita puteri dengan penuh terkekek-kekek. hahahaa




Notakecikbloggua : Motif gua cerita adalah, don't judge someone tu sebelum kita betul-betul kenal dia. Betul la cakap orang, tak kenal maka tak cinta. hee ;)


Sebab ada sesetengah tu yang gua rasa baik tapi sebenarnya macam palat je. Itu memang lagi sangat bahaya. Tapi buat masa sekarang kebanyakkan yang gua jumpa baik-baik. Sebab gua memang suka kawan dengan yang baik-baik je. Harta kekayaan bagi gua bukan keutamaan, yang penting hati lu tu. Kalau hidup nak bega pasal harta je tapi sebenarnya bukannya kaya mana pun, buat malu je la tokx.;p



Sekian, Terima Kasih.

2 comments:

kim heeruul said...

kalau ajak puteri dating mesti best kan..keh keh keh..tak ada la sunyi..

akiN aMar said...

kim : hahahaaa yup2!! memang xsunyi dengar gelak tawa gua je la t..hee;D