11/11/2014 - When you finally LETGO of the past, something better comes along. :)

Tuesday, May 26, 2015

DISTRICT 21

Assalamualaikum, Hai.
*tak jawab dosa, kalau jawab sayaang!hee ;p


Ok! ok! Ok!~~ (sila baca lelaju berdesup dengan nada suara johan rajalawak).hahaa Ok. Sekarang mood asyik nak updated blog je. Ah! Adakah itu tandanya akinamar kembali?! Arghhh! Rindu la gila! Sebab sekarang banyak masa terluang dan pidos tengah baik bagi pinjam wifi dia, jadinya apa lagi... buat harta la kita! HA.HA.HA. ;p

Ini cerita berzaman jugak, tapi tak ada zaman mana sangat. Cerita awal bulan april lepas, last minute plan kan? ke tak? ok lupa! haha ;p Yup. weolls pergi District 21 di IOI-City Mall, Putrajaya. dan ofcouse ini firstime jejak kaki dekat IOI ni tapi tak sempat lagi main ice skating dekat sini.. ;( 

*klik-klik untuk tumbesaran*

Ini harga masuk District 21 dan kami kategori adult and active RM55. Dia akan bagi korang glove dan stokin khas. 

the team of da day.

Aku sarankan kalau korang pergi sini, sila la pakai seluar tebal sikit. Sebab cabaran dia kalau kau pakai seluar nipis boleh lebam jugak la aku rasa terkena besi-besi tu. (dan akulah orang yang pakai seluar track nipis tu). hee ;D so, let's check it out!

Pintu masuk utama.

First-first masuk agak keliru tak tahu nak mula dari masa, jadinya weolls ternampak Launch Pad ni, so marilah kite mula dekat sini! Ini zone, lompat lah sampai penat! Macam-macam lompat, dan skill bahu ke bahu pun ada! hahaa ;p 

First, say Cheese!!! ;D

Launch Pad.

lompat mengapai impian!! Jyeah!!


Second, kitaprang try tempat ni pulak The Maze!. Tempat ni, agak mencabar jugak la, mula dari terowong bawah melalui besi-besi ni lagi. Dekat sini la yang gua cakap, kalau korang tak pakai seluar tebal memang sakit lew lutut kamu tu. hee sini best dan berliku-liku!!!

The Maze.

dekat bola-bola ni pun mencabar jugak. kot. hee

sekilas macam sangkar burung pun ada. hee ;)

dan dekat sini korang dah boleh rilek sikit. sikit je. hee

The Maze.

Nampak tak yang dekat globe tu? Hah. situ best! Tapi jangan keliru, dekat situ korang kena turun dulu and than naik dari bawah ke atas. andthan turun baru last panjat naik ke atas bas tu. Araso? Ok!
 
dalam globe tu ada tali elastic ni la. Pandai-pandai la kau pijak! hee

budak poyo! ;p

the END of The Waze.

Andthan gua telah memberanikan diri untuk try benda ni, Free Fall. Degupan jantung tu memang dup dap dup dap bedap bedap bedup kot! gua request untuk turun dengan membelakangkan badan. Walaupun bajet-bajet cool, cuak gilak doh! Longgar lutut jugak la. Ketinggian dia adalah setinggi bangunan 2 tingkat! tapi ni baru permulaan...

Free Fall.

Roller Glider. Oleh kerana yang lain kecik dan berat tak cukup kitaorang tiga orang je yang lepas main benda ni. so makesure sebelum korang datang sini. Wajib la berat lebih dari 45kg dan tak lebih dari 85 kg ok?! jangan la tiba-tiba korang buat berat badan or cuba menyeludup sebab berat tak cukup, sebab nya sebelum naik korang memang akan di suruh timbang berat dulu. hehee and Siapa yang follow instagram aku @cikakin, dekat situ aku ade upload video naik Roller Glider ni! Awesome kot!

akin, are and kak chik.

Roller Glider.

Tubby Ride pun kitaorang naik, tapi tak tersempat nak snap gambar. hee Kitaorang naik dua kali benda alah ni. First, dari depan andthan second pusing belakang pulak! syokkk! walaupun nampak biasa tapi boleh luruh jantung jugak la. ;D hah. lepas korang turun dan bergolek dengan tubby tu, korang akan kena tarik semula dia naik atas. siyes kurus lepas tarik naik atas! hahaaa ;p

Tubby Ride.

Sky Trail. merupakan permainan yang kitaorang tak lepas main di sebabkan oleh tak lepas ketinggian. Frust!!!!!!!! paling frust!!!! sebab benda ni la yang paling nak buat dan mencabar kot!!!!! FRUST!!!!!!! F.R.U.S.T! Ok. Fine! Tunggu lagi 2 tahun, kitaorang makan pil tinggi! gayut banyak-banyak lepas tu datang sini balik ok korang! heh. ;p

Sky Trail.

dan ade jugak games yang tak main sebenarnya. Yang beskal pusing-pusing atas lane road yang dorang buat , trampolline (yang lompat sorang-sorang tu) dan semestinya lah zone kanak-kanak tak boleh nak main. hee Dekat Low Ropes ni khas untuk kanak-kanak.

Low Ropes.

Last but not least, kitaorang dekat Power Station. Dekat power station ni la yang paling best aku rasa. Dia macam kemuncak game dekat sini la bagi aku. Dia ada, wall climbing dan macam-macam lagi la yang aku tak tahu nama sebenarnya. HA. HA. HA. tak kelakor! Ini zone mencabar diri! ;D 

Kau rasa? giler tak??
Lompat dan peluk guni kuning tu!
*gua tak sempat buat. frust lagi! ;(

Ini best!!!
Nampak tak abang bawah tu, dengan budak gemok atas tu? Tinggi dia buat gua ketaq lutut but Alhamdulillah berjaya jugak dengan semangat dan sokongan dari kawan-kawan! muahh ciked ;*

Wall Climbing.

Pelbagai jenis wall climbing dekat sini. Aku agak suka wall climbing sebenarnya tapi oleh kerana aku takut nak terjun turun bawah, aku try 2-3 jenis wall climbing je. Beza wall climbing dekat sini dengan yang biasa kita main ialah dekat sini tali dia automatik tak ada orang kawal. Jadi kau punya cuak and cofident nak terjun turun tu lain macam beb. Time first masuk power station ni, benda pertama aku naik wall climbing la, andthan bila nak turun tak tahu nak turun macam mana sebab gerun nak terjun. tersangkut la aku sorang-sorang atas tu tanpa ada yang pedulik. sob! sob! sob! ;'( *last-last terpaksa terjun jugak sendiri. heh ;p



Teletubis. 

excited!!!!

Yang ni pun agak mencabar, walaupun nampak macam apa la sangat tapi bila dah naik barulah tahu betapa dasyat jugak benda ni! but bestttt!!!!! yang ni, korang akan di beri naik last sekali dan wajib pakai baju khas dan topi yang di sediakan.

kau akan di tarik tinggi dan kau yang akan kena lepaskan sendiri benda tu.


THE END.

akin, are, kak chik, efa, chik and wawa. :)

Best!!! korang best!!! Penat bebel dah. Sekian. ;p

2 comments:

Anonymous said...

promosi beli 3 percuma 1 tu ada lagi tak?

E'in said...

eiiiiiiiiiiii bestnye bestnyeeeee!!